Algemene voorwaarden en privacyverklaring

Algemene voorwaarden en privacyverklaring


ALGEMENE VOORWAARDEN 
Tegelpartners bv 

Artikel 1. Algemeen 
1.1 Deze voorwaarden gelden voor elke huidige en toekomstige overeenkomst tussen de verkoper en de koper. 
1.2.De voorwaarden gelden ook voor overeenkomsten waarbij de verkoper derden moet inschakelen. 
1.3. Alle opdrachten zijn alleen geldig wanneer ze door de verkoper zijn aanvaard. Het personeel van de verkoper contracteert niet. De voorwaarden gelden ook voor handelingen van het personeel van de verkoper.
1.4. De koper's inkoop- of andere voorwaarden worden nadrukkelijk afgewezen. 
1.5. Als één of meer bepalingen in deze voorwaarden op enig moment ongeldig zijn, blijven de andere bepalingen geldig. De verkoper en de koper zullen nieuwe afspraken maken om de ongeldige bepalingen te vervangen, met inachtneming van het doel van de oorspronkelijke bepalingen. 
1.6. Als er onduidelijkheid bestaat over de betekenis van één of meer bepalingen, dan moeten deze worden uitgelegd volgens de geest van de bepalingen. 
1.7. Als er situaties zijn die niet in deze voorwaarden zijn geregeld, moeten ze worden beoordeeld volgens de geest van deze voorwaarden. 
1.8. Als de verkoper niet altijd strikt deze voorwaarden naleeft, betekent dit niet dat ze niet van toepassing zijn of dat de verkoper het recht verliest om de naleving van de bepalingen in andere gevallen te eisen.

Artikel 2. Aanbiedingen en offertes 
2.1. Alle aanbiedingen en offertes van de verkoper zijn niet bindend, tenzij er een termijn voor aanvaarding is bepaald. Als het product waar de aanbieding of offerte op betrekking heeft niet meer beschikbaar is of als de koper de aanbieding niet accepteert, vervalt deze. 
2.2 De verkoper is niet verplicht om zijn aanbieding of offerte te handhaven als de koper begrijpt dat deze fouten bevat. 
2.3. De prijzen van de producten in een aanbieding of offerte zijn inclusief BTW. Andere overheidsheffingen kunnen apart worden berekend. 
2.4. Als de aanvaarding afwijkt van het aanbod in de aanbieding of offerte, is de verkoper hier niet aan gebonden. De overeenkomst komt dan niet tot stand op basis van deze afwijkende aanvaarding, tenzij de verkoper anders aangeeft. 
2.5. Een gecombineerde prijsopgave verplicht de verkoper niet om een deel van de opdracht tegen een deel van de opgegeven prijs uit te voeren. Aanbiedingen of offertes gelden niet automatisch voor toekomstige bestellingen. 
2.6. Een aanbetaling is vaak vereist voor het plaatsen van een bestelling, zoals vermeld in de offerte.

Artikel 3: Leveringstermijnen, uitvoering en wijzigingen
3.1. De Koper moet zijn bestelling binnen 14 dagen ophalen bij de afgesproken winkel of magazijn of deze laten bezorgen via een transporteur. Als de Koper hier niet aan voldoet, heeft de Verkoper het recht om de overeenkomst te verbreken en de goederen weer in voorraad te nemen. In dat geval moet de Koper nog steeds 80% van de verkoopprijs aan de Verkoper betalen.
3.2. De Verkoper kan de bestelling op een door de Koper gewenste locatie bezorgen, maar tegen een extra vergoeding. De Verkoper maakt gebruik van externe vervoerders en kan een leverdatum afspreken binnen een specifiek dagdeel. De Koper moet op de afgesproken dag aanwezig zijn om de zending in ontvangst te nemen. De transporteur bezorgt alleen tot aan de voordeur en de Verkoper is niet verantwoordelijk voor schade die tijdens het vervoer ontstaat als de Koper zelf vervoer regelt.
3.3. Als er een termijn is afgesproken voor de uitvoering van bepaalde werkzaamheden of de levering van bepaalde goederen, is dit geen harde deadline. Als deze termijn wordt overschreden, moet de Koper de Verkoper schriftelijk in gebreke stellen en hem minstens 6 weken de tijd geven om alsnog uitvoering te geven aan de overeenkomst.
3.4. De Verkoper heeft het recht om bepaalde werkzaamheden door derden te laten uitvoeren.
3.5. De Verkoper kan de overeenkomst in stappen uitvoeren en elke stap afzonderlijk factureren.
3.6. Als de overeenkomst in stappen wordt uitgevoerd, kan de Verkoper de uitvoering van de volgende stap opschorten totdat de Koper de resultaten van de vorige stap goedkeurt en de factuur betaalt.
3.7. Als de Verkoper informatie nodig heeft van de Koper voor de uitvoering van de overeenkomst, begint de uitvoeringstermijn niet eerder dan nadat de Koper deze juiste en complete informatie heeft verstrekt. De Verkoper is niet verantwoordelijk voor gevolgen van onjuiste of onvolledige informatie van de Koper.
3.8. Wijziging van de overeenkomst: Indien tijdens de uitvoering van de overeenkomst blijkt dat wijziging of aanvulling nodig is, dan zullen partijen dit tijdig en onderling overleggen. Wijziging van de overeenkomst kan gevolgen hebben voor hetgeen oorspronkelijk was overeengekomen, waardoor de prijs of termijn van uitvoering veranderen kunnen. De verkoper zal in dit geval zoveel mogelijk vooraf opgaaf doen. De koper aanvaardt de mogelijkheid van wijziging van de overeenkomst.
3.10. Weigering van verzoek tot wijziging: De verkoper kan, zonder in gebreke te zijn, verzoeken tot wijziging van de overeenkomst weigeren als dit gevolgen zou kunnen hebben voor bijvoorbeeld werkzaamheden of levering van goederen.
3.11. Aansprakelijkheid bij gebreke nakoming: Indien de koper niet voldoet aan zijn verplichtingen, dan is hij aansprakelijk voor alle schade die daardoor direct of indirect wordt veroorzaakt, inclusief juridische kosten.
3.12. Verhoging van de prijs: De verkoper heeft het recht om de prijs te verhogen onder de volgende omstandigheden, ook al was de prijs niet onder voorbehoud opgegeven:
Wijziging van de overeenkomst;
Verplichting of bevoegdheid ingevolge de wet.

Artikel 4: Opschorting, ontbinding en tussentijdse opzegging
4.1 De verkoper kan de nakoming van de verplichtingen opschorten of de overeenkomst onmiddellijk en direct ontbinden in de volgende gevallen:
Als de koper niet, onvolledig of niet op tijd zijn verplichtingen uit de overeenkomst nakomt en daarvoor deugdelijk in gebreke is gesteld;
Als de koper bij het sluiten van de overeenkomst of daarna, gevraagd wordt om zekerheid voor de vervulling van zijn verplichtingen en deze zekerheid uitblijft of onvoldoende is;
Als er omstandigheden zijn die nakoming van de overeenkomst onmogelijk maken of ongewijzigde instandhouding van de overeenkomst in redelijkheid niet van de verkoper verwacht mag worden;
Als de situatie beschreven in artikel 3.1 zich voordoet.
4.2 Als de overeenkomst ontbonden wordt en het is de schuld van de koper, dan heeft de verkoper recht op schadevergoeding van 80% van de verkoopprijs, naast het recht om alle door hem gemaakte kosten te claimen.
4.3 Als de verkoper besluit tot opschorting of ontbinding op gronden genoemd in dit artikel, dan is hij niet verplicht tot vergoeding van schade en kosten. Maar de koper, wegens wanprestatie, moet schadevergoeding of schadeloosstelling betalen.
4.4 Als de overeenkomst tussentijds door de verkoper opgezegd wordt, zal de verkoper in overleg met de koper zorgen voor overdracht van nog te verrichten werkzaamheden aan derden, tenzij de opzegging aan de koper is te wijten. Tenzij het tussentijds eindigen aan de koper is toe te rekenen, worden de kosten voor de overdracht aan de koper in rekening gebracht. De verkoper zal de koper zoveel mogelijk vooraf informeren over de omvang van deze kosten. De koper moet deze kosten binnen de door de verkoper aangegeven termijn betalen, tenzij de verkoper anders aangeeft.
4.5. In geval van liquidatie, surseance van betaling, faillissement of toepassing van de WSNP, kan de Verkoper de overeenkomst met onmiddellijke ingang ontbinden zonder verplichting tot schadevergoeding. Artikel 4.1 blijft hierbij van kracht.
4.6. Als de Koper de overeenkomst tussentijds opzegt, verliest hij het recht om de aanbetaling terug te vorderen.

Artikel 5: Overmacht
5.1. De Verkoper is niet verantwoordelijk voor het nakomen van verplichtingen als er een omstandigheid is waarvoor hij geen schuld heeft en die niet door de wet, een overeenkomst of gangbare opvattingen aan hem is toegeschreven.
5.2. Onder overmacht wordt begrepen: alle buitenkomende oorzaken waarop de Verkoper geen invloed heeft, of die hij voorzien had of niet. De Verkoper heeft ook het recht om overmacht aan te voeren als de omstandigheid die verdere uitvoering van de overeenkomst belemmert, zich voordoet nadat de Verkoper al verplicht was tot uitvoering.
5.3. De Verkoper kan de verplichtingen uit de overeenkomst uitstellen als er overmacht is. Als deze periode langer duurt dan drie maanden, hebben beide partijen het recht om de overeenkomst op te zeggen zonder verplichting tot schadevergoeding.
5.4. Als de Verkoper tijdens de overmacht al gedeeltelijk zijn verplichtingen uit de overeenkomst heeft nagekomen of zal kunnen nakomen en deze delen zijn zelfstandig waardevol, dan heeft de Verkoper het recht om deze apart te factureren. De Koper moet deze factuur betalen alsof het om een aparte overeenkomst gaat.

Artikel 6. Betaling en incassokosten 
6.1. De koper betaalt de rekening bij het plaatsen van de bestelling in de webshop. Als de bestelling wordt bezorgd, moet de betaling uiterlijk drie dagen voor de afgesproken leverdatum worden gedaan via overschrijving naar Banknummer : NL44 INGB 0007039391 TNV  Tegelpartners bv met vermelding van het factuurnummer. 
6.2. Als de betaling niet op tijd bijgeschreven is, zal de verkoper de bestelling niet aan de vervoerder geven. De betaling moet altijd worden gedaan op een door de verkoper aangegeven manier in de valuta waarin de factuur is gesteld, tenzij de verkoper anders schriftelijk heeft aangegeven. De verkoper heeft ook het recht om periodiek te factureren. 6.3. Als de koper niet op tijd betaalt, is de koper automatisch in gebreke. De koper moet dan rente betalen. Bij consumentenkoop is de rente gelijk aan de wettelijke rente. Bij andere gevallen moet de koper een contractuele rente betalen van 1% per maand, tenzij de wettelijke handelsrente hoger is, in welk geval de hogere wettelijke handelsrente verschuldigd is. 
6.4. De verkoper heeft het recht om betalingen die door de koper zijn gedaan te gebruiken om eerst de kosten te betalen, vervolgens de openstaande rente en tenslotte de hoofdsom en de lopende rente. 
6.5. De verkoper kan, zonder in verzuim te geraken, het aanbod om te betalen weigeren als de koper een andere volgorde voor toerekening van de betaling aangeeft. 
6.6. Als de koper niet aan zijn betalingsverplichting voldoet, is hij de buitengerechtelijke incassokosten volgens het Besluit BIK verschuldigd aan de verkoper.

Artikel 7: Eigendomsvoorbehoud 
7.1 Alle producten die door de verkoper worden geleverd blijven eigendom van de verkoper totdat de koper alle verplichtingen ten opzichte van de verkoper naar behoren heeft nagekomen. 
7.2 Producten die onder het eigendomsvoorbehoud vallen, mogen niet worden doorverkocht of gebruikt als betaling. De koper mag deze producten niet verpanden of op enigerlei wijze bezwaren. 
7.3 De koper moet altijd doen wat redelijkerwijs verwacht mag worden om de eigendomsrechten van de verkoper te beschermen. 
7.4 Als derden beslag leggen op de onder het eigendomsvoorbehoud geleverde producten of rechten daarop willen vestigen, moet de koper de verkoper hier onmiddellijk van op de hoogte stellen. 
7.5 De koper is verplicht de onder het eigendomsvoorbehoud geleverde producten te verzekeren tegen brand, ontploffing, waterschade, diefstal en moet de verzekeringspolis op verzoek aan de verkoper laten zien. Bij een eventuele uitkering van de verzekering is de verkoper bevoegd tot deze gelden. De koper verplicht zich om de verkoper te helpen bij alles wat nodig of gewenst is. 
7.6 Als de verkoper zijn eigendomsrechten uit wil oefenen, geeft de koper onvoorwaardelijk en onherroepelijk toestemming aan de verkoper en door de verkoper aangewezen derden om alle plaatsen te betreden waar de eigendommen van de verkoper zich bevinden en de producten terug te nemen.

Artikel 8. Garanties, inspectie en klachten 
8.1. De producten die door de verkoper geleverd worden, voldoen aan de gebruikelijke eisen en normen op het moment van levering en zijn geschikt voor gebruik in Nederland. Als de producten voor gebruik buiten Nederland zijn, moet de koper zelf controleren of het gebruik daar toegestaan is en of het product voldoet aan de vereisten. De verkoper kan in dit geval andere garantievoorwaarden stellen. 
8.2. De garantie in lid 1 geldt voor 12 maanden na levering, tenzij anders afgesproken of afgeleid uit de aard van het product. Als de garantie door een derde partij is verstrekt, dan is deze beperkt tot de garantie die door die partij wordt verstrekt, tenzij anders vermeld. Na het verstrijken van de garantieperiode moet de koper de kosten voor reparatie of vervanging, inclusief administratie- en verzendkosten, betalen. De koper moet de gebruiksinstructies strikt volgen zoals beschreven in het document "Plaatsen en behandelen van Azule cementtegels". 
8.3. Elke vorm van garantie vervalt als de producten ondeskundig of onjuist worden gebruikt, na de houdbaarheidsdatum worden gebruikt, niet juist worden opgeslagen of onderhouden, wijzigingen worden aangebracht zonder schriftelijke toestemming van de verkoper, andere producten eraan worden bevestigd die daar niet aan moeten worden bevestigd, of op een manier worden verwerkt die niet door de verkoper is voorgeschreven. De koper heeft ook geen recht op garantie als het gebrek is veroorzaakt door omstandigheden waar de verkoper geen invloed op heeft, zoals weersomstandigheden (bijvoorbeeld extreme regen die leidt tot vochtschade of temperaturen onder 5 graden of boven 35 graden).
Artikel 8.4: De koper moet het geleverde product of de uitgevoerde werkzaamheden onmiddellijk onderzoeken wanneer ze ter beschikking worden gesteld. Hij moet controleren of de kwaliteit en hoeveelheid overeenstemmen met de afspraken en aan de vereisten voldoen. Eventuele gebreken moeten binnen twee weken na ontdekking schriftelijk worden gemeld aan de verkoper met een zo gedetailleerde omschrijving als mogelijk. De verkoper moet de mogelijkheid hebben om de klacht te onderzoeken.
Artikel 8.5: Als de koper tijdig reclameert, dan betekent dit niet dat hij niet meer hoeft te betalen. Hij moet nog steeds de andere bestelde producten afnemen en betalen, tenzij deze geen zelfstandige waarde hebben.
Artikel 8.6: Als er later dan 14 dagen na de ontdekking van het gebrek een melding wordt gedaan, heeft de koper geen recht meer op reparatie, vervanging of compensatie, tenzij de aard van het product of andere omstandigheden hiertoe aanleiding geven. In geval van schade moet de koper de verkoper binnen 24 uur na ontvangst schriftelijk op de hoogte stellen.
Artikel 8.7: Als vaststaat dat een product gebrekkig is en tijdig gereclameerd wordt, zal de verkoper het product vervangen of repareren, of een vervangende vergoeding geven. Als het product vervangen wordt, moet de koper het teruggeven en de eigendom daarover aan de verkoper verschaffen, tenzij de verkoper anders aangeeft.
Artikel 8.8: Als blijkt dat een klacht ongegrond is, moeten de kosten daardoor ontstaan, inclusief onderzoekskosten, door de koper worden betaald.

Artikel 9: Aansprakelijkheid 
9.1. Indien de verkoper verantwoordelijk is, is deze verantwoordelijkheid beperkt tot wat in deze bepaling is geregeld. 
9.2. De verkoper is niet verantwoordelijk voor schade die ontstaat omdat de verkoper uitgaat van door de koper verstrekte onjuiste of onvolledige gegevens. 
9.3. De verkoper is alleen verantwoordelijk voor directe schade, die beperkt is tot:
Redelijke kosten om de oorzaak en omvang van de schade vast te stellen, mits deze schade onder de bepalingen van deze voorwaarden valt;
Eventuele redelijke kosten die nodig zijn om de verkoper aan de overeenkomst te laten voldoen, mits deze de verkoper kunnen worden toegerekend;
Redelijke kosten om schade te voorkomen of te beperken, mits de koper kan aantonen dat deze kosten hebben geleid tot beperking van directe schade. 
9.4. De verkoper is nooit verantwoordelijk voor indirecte schade, inclusief gevolgschade, verlies van winst, gemiste besparingen en schade door bedrijfsstagnatie. Bij consumentenkoop geldt deze beperking niet verder dan de beperking die volgens artikel 7:24, lid 2 van het Burgerlijk Wetboek is toegestaan. 
9.5. De verantwoordelijkheid van de verkoper is in elk geval altijd beperkt tot het bedrag van de uitkering van zijn verzekeraar in het voorkomende geval. 
9.6. Als de verkoper verantwoordelijk is voor enige schade, is de verantwoordelijkheid van de verkoper beperkt tot maximaal twee keer de factuurwaarde van de order, of het gedeelte van de order waarop de verantwoordelijkheid betrekking heeft. 
9.7. De beperkingen van verantwoordelijkheid die in deze bepaling worden opgenomen, gelden niet als de schade te wijten is aan opzet of grove nalatigheid van leidinggevenden en ondergeschikten van de verkoper.

Artikel 10: Verjaringstermijn 
10.1. Alle aanspraken en verdedigingen tegen de Verkoper en andere partijen betrokken bij de uitvoering van de overeenkomst verjaren na een jaar nadat de Koper bekend is geworden of had kunnen worden met deze aanspraak of verdediging. Dit is afwijkend van de wettelijke verjaringstermijnen. 
10.2. Dit geldt niet voor aanspraken en verdedigingen die gebaseerd zijn op feiten die suggereren dat de geleverde zaak niet conform de overeenkomst is. Deze aanspraken en verdedigingen verjaren na twee jaar nadat de Koper de Verkoper hiervan op de hoogte heeft gesteld.

Artikel 11: Risico-overgang 
11.1. Het risico voor verlies, beschadiging of waardevermindering van de goederen gaat over op de Koper zodra deze in het bezit zijn van de Koper of wanneer deze onderweg zijn naar de Koper. 
11.2. De Koper is verantwoordelijk voor het inspecteren van de aangekochte tegels op breuk, schade en kleurechtheid voordat ze worden vervoerd. Bij beschadiging kunnen ze direct en gratis worden vervangen. De Koper moet ook controleren of de goederen op de factuur overeenkomen met wat is ontvangen. 
11.3. Wanneer de Koper de tegels ontvangt via een externe vervoerder, moeten ze direct worden gecontroleerd op juistheid en schade. Bij schade of onjuistheid moet de Koper de Verkoper binnen 24 uur schriftelijk (per e-mail) op de hoogte stellen. De Verkoper is niet verantwoordelijk voor schade tijdens transport door derden.

Artikel 12: Vrijwaring 
12.1. De koper is verantwoordelijk voor eventuele claims van derden die schade ondervinden door de uitvoering van de overeenkomst en die niet aan de verkoper zijn te wijten. 
12.2. Als de verkoper daarom door derden wordt aangesproken, is de koper verplicht om de verkoper zowel juridisch als buiten de rechtszaal bij te staan en onmiddellijk alles te doen wat van hem in die situatie verwacht wordt. Als de koper nalaat adequaat te handelen, is de verkoper, zonder voorafgaande kennisgeving, gerechtigd dit zelf te doen. Alle kosten en schade voor de verkoper en derden die hieruit voortvloeien, zijn volledig voor rekening en risico van de koper.

Artikel 13: Intellectuele eigendom 
13.1. De verkoper behoudt zich de rechten en bevoegdheden die hij heeft volgens de Auteurswet en andere wetten en regels op het gebied van intellectuele eigendom. De verkoper heeft het recht om de kennis die hij verkrijgt tijdens de uitvoering van een overeenkomst ook voor andere doeleinden te gebruiken, zolang daarbij geen strikt vertrouwelijke informatie van de koper bekend wordt gemaakt aan derden.

Artikel 14: Toepasselijk recht en geschillen 
14.1. Alle rechtsbetrekkingen waarbij de verkoper betrokken is, worden beheerst door Nederlands recht, ook als de verplichtingen grotendeels of geheel in het buitenland worden uitgevoerd of als de partijen die bij de rechtsbetrekking zijn betrokken, daar wonen. Het Weense Koopverdrag is niet van toepassing. 
14.2. Alle geschillen moeten worden voorgelegd aan de door de verkoper aangewezen rechtbank; de Rechtbank Rotterdam.

Artikel 15: Taal 
15.1. De Nederlandse versie van de algemene voorwaarden is altijd bepalend voor de uitleg ervan.

Onze contactgegevens
Tegelpartners BV
Eldi Pernet
KVK: 24386364
BTW : NL815151238B01